Fermentoitu soija- ja riisipasta Shiro Miso
Säästä näillä paketeilla
Kuvaus
Miso ohran kanssa edistää muun muassa lipoproteiinien ja korkean verenpaineen ehkäisyä.
Mugi miso valmistetaan soijapavuista sekoitettuna ohraan ja sille on ominaista makea maku, vaikka sen valmistuksessa käytetään myös merisuolaa.
Koji (Aspergillus oryzae) sekoitetaan ensin ohran kanssa ja kun se on käynyt, se liittyy soijapapujen joukkoon.
Valmistusprosessi on jaettu neljään vaiheeseen: ensimmäinen on kojin valmistus, sitten soijapapujen valmistus, koji-sekoitusprosessi soijapapujen kanssa ja lopuksi mison käyminen. Soijapavut valmistetaan pesemällä ja liottamalla. Sen koko kasvaa 2,2 kertaa. Sitten ne höyrytetään, annetaan jäähtyä ja sekoitetaan kojin ja merisuolan kanssa. Sitten koko seos murskataan.
MIMASA mugi miso käy 18 kuukautta vuosisatoja vanhoja perinteisiä menetelmiä noudattaen setritynnyreissä huoneenlämmössä. Käymisen aikana koji-entsyymit ja -bakteerit aktivoituvat ja hapettumisen estämiseksi tynnyrien päälle laitetaan raskaita kiviä murskaamaan seos ja erottamaan misopasta ilmasta ja nopeuttamaan käymistä.
MIMASA mugi mison valmistuksessa käytetään vain luonnollisia ainesosia (ei-siirtogeenisiä soijapapuja, ohraa, vettä, merisuolaa, perunatärkkelystä ja koji-siemeniä), joihin ei ole käytetty lannoitteita tai muita kemikaaleja.
Tuloksena on ainutlaatuinen tuoksu ja laatu, erittäin ravintoainerikas tuote.
Osto-tila
Perinteisesti sitä on käytetty erityisesti keittojen, pasteiden, palkokasvien ja murojen mausteena. Se lisätään yleensä, kun ruoka on valmisteltu ja lämpö on sammutettu.
Sitten laimennetaan pieni teelusikallinen MIMASA mugi misoa annosta kohti keittoon tai liemeen. Annamme levätä muutama minuutti ja voimme tarjoilla. Voit myös valmistaa herkullisia pasteetteja sekoittamalla siihen luomu MIMASA-tahinin ja veden kanssa tai käyttää sitä kastikkeena kastikkeissa.
Muista, että MIMASA mugi misoon ei tarvitse lisätä suolaa, sillä se on jo suolaa sisältävä mauste. Siksi MIMASA mugi miso on erittäin vaikea pilaantua, mutta jos asumme lämpimässä paikassa, on parempi laittaa se jääkaappiin, kun pakkaus on avattu. Fermenttina sitä ei saa keittää, muuten se menettäisi ominaisuutensa.
Ainesosat
Riisin ja fermentoidun soijapavun sekoitus.
Ravintosisältötaulukko
-
100 Grammaa varten
-
Energinen arvo190 Kcal
-
Lipidirasvat5.1 G
-
Tyydyttyneitä rasvahappoja0.7 G
-
Hiilihydraatit / hiilihydraatit22.1 G
-
Sokerit18.6 G
-
Ravintokuitu0 G
-
Proteiinit10.9 G
-
Suola5.31 G
-
Natrium2.125 G
Tekniset tiedot
-
Tälle artikkelille ei ole vielä kysymyksiä.
Kysymykset ja vastaukset
1 kysymykset
Kysy kysymys tästä artikkelista, ja saat vastauksen suurelta Luonnonystäville tarkoitetulta yhteisöltä.
Jos et näe sitä, tarkista roskaposti, se on voinut merkitä roskapostiksi.