Ksylitolijauhe (koivusokeri)
Säästä näillä paketeilla
Tuotearvot
-
100 % luonnontuote
-
Vähäkalorinen
Kuvaus
Nature et Partagen ksylitolijauhe on koivun kuoresta saatu luonnollinen sokeri, jolla on sama makeutusvoima ja sama maku kuin perinteisellä sokerilla (sakkaroosi).
Ilmoitus
Ksylitoli kuuluu sokerialkoholeiksi kutsuttujen makeutusaineiden luokkaan, kuten mannitoli, sorbitoli ja muut -itol-päätteiset nimet. Nimestään huolimatta ne eivät sisällä sokeria tai alkoholia, mutta niillä on molempien molekyyliominaisuudet. Ksylitolin tiedetään myös edistävän hyvää suuhygieniaa. Itse asiassa suun bakteerit eivät voi muuttaa sitä hapoiksi toisin kuin perinteinen sokeri. Kuitenkin tämän käymisen tuottama happamuus on syynä onteloihin. Yhdessä kalsiumin ja fosfaatin kanssa ksylitoli edistää hampaiden mineralisaatiota. Koska ksylitoli on tunnettu suu- ja hammassfäärissä, sitä löytyy tiettyjen hammastahnojen, pastillien ja purukumin koostumuksista.
Osto-tila
Sitä suositellaan käytettäväksi diabeteksen hoidossa alhaisen glykeemisen indeksin (7) ansiosta. Se imeytyy ja metaboloituu hitaasti (erittäin hidas assimilaatio), mikä johtaa vähäisiin muutoksiin insuliinitasoissa. Sitä voidaan käyttää myös kulinaarisiin valmisteisiin (kuumiin tai kylmiin ruokiin). Ruoanlaiton aikana ksylitolin makea maku voimistuu: vähennä reseptissäsi olevaa sokeriannosta 30–50 %.
Ainesosat
ksylitoli.
Ravintosisältötaulukko
-
100 Grammaa varten
-
Energinen arvo240 Kcal
-
LipidirasvatG
-
Tyydyttyneitä rasvahappojaG
-
Hiilihydraatit / hiilihydraatit99.8 G
-
SokeritG
-
RavintokuituG
-
ProteiinitG
-
SuolaG
Tekniset tiedot
-
Tälle artikkelille ei ole vielä kysymyksiä.
Kysymykset ja vastaukset
Kysy kysymys tästä artikkelista, ja saat vastauksen suurelta Luonnonystäville tarkoitetulta yhteisöltä.
Jos et näe sitä, tarkista roskaposti, se on voinut merkitä roskapostiksi.