omenapektiini
Säästä näillä paketeilla
Kuvaus
Omenapektiiniä käytetään kasvisten hyytelöimisaineena hedelmähillojen ja hyytelöiden valmistuksessa.
Ilmoitus
Pektiinit ovat luonnollisia polysakkarideja, joita löytyy kasvisolujen seinämistä. Ne ovat erityisen herkkiä kolmelle tekijälle: PH (mitä korkeampi happamuus, sitä suurempi geeliytys), sokeri (10 - 80 %) ja kalsium (kalsiumionien läsnäolo maidossa).
Osto-tila
Pektiini suositellaan dispergoitavaksi kylmään veteen, sekoitetaan ensin muihin kuiviin aineisiin ja kaadetaan pikkuhiljaa turmixin avulla käytettävän nesteen päälle. Sitä voidaan myös dispergoida öljyyn, sokerisiirappiin, likööreihin jne.
Jos haluamme liuottaa sitä paremmin, voimme lämmittää 80-85ºC. Kova vesi vaatii enemmän kypsennysaikaa. Jäähdytyksen aikana tapahtuu pektiinin geeliytymistä maitotuotteiden kalsiumin vaikutuksesta. Lopullinen rakenne saadaan 24 tunnin kuluttua. Noin 3 g pektiiniä vastaa yhtä gelatiinilevyä
Sen pääominaisuus on sen kirkkaus ja läpinäkyvyys sekä kyky kestää jäätymis- ja sulatusprosesseja. Sen annokset ovat 3 % kylmässä vedessä ja 6-8 % kuumassa vedessä.
Varotoimet
Saattaa sisältää jäämiä pähkinöistä ja seesamista.
Varastointiehdot
Varastoi viileässä (alle 18ºC), kuivassa, auringonvalolta suojattuna ja maasta erillään.
Ainesosat
Amidoimaton omenapektiini.*
(*) Erityisesti luomuresepteille.
Ravintosisältötaulukko
-
100 Grammaa varten
-
Energinen arvo239 Kcal
-
Lipidirasvat1 G
-
Tyydyttyneitä rasvahappoja1 G
-
Hiilihydraatit / hiilihydraatit25 G
-
Sokerit25 G
-
Ravintokuitu65 G
-
Proteiinit1 G
-
SuolaG
Tekniset tiedot
-
Tälle artikkelille ei ole vielä kysymyksiä.
Kysymykset ja vastaukset
2 kysymykset
Kysy kysymys tästä artikkelista, ja saat vastauksen suurelta Luonnonystäville tarkoitetulta yhteisöltä.
Jos et näe sitä, tarkista roskaposti, se on voinut merkitä roskapostiksi.