Eco Dehydrated Milk Kefir rakeet
Tuotearvot
-
Luomu
Kuvaus
Kefirkon Eco dehydratoidut maitokefiirirakeet sisältävät riittävän määrän 600 ml maitokefiiriä (pieni astia).
- Kuivattujen rakeiden säilyvyysaika on 12 kuukautta.
- Jokaisessa pakkauksessa näkyy enimmäispäivämäärä, jolloin ne voidaan kuivata.
- Kaikkien rakeiden mukana on niiden aktivointi-/käyttöohjeet.
Maitokefiiri on herkullinen probioottipakattu juoma, joka on valmistettu maidosta ja kefirkyhmyistä. Yksinkertaisesti lisäämällä maitokefirin kyhmyt purkkiin maitoon, käyminen tapahtuu, jolloin tuloksena on runsas, herkullinen ja terveellinen maitokefiiri. Voit ottaa sen joko luonnollisesti tai käyttää sitä toisena ainesosana smoothieissa, pirtelöissä, jäätelössä, kakuissa, salaateissa, kakkuissa, keksissä, leivonnaisissa, vanukkaissa, crepeissä jne. Maitokefiirikyhmyjä voidaan käyttää uudelleen ja uudelleen, koska ne lisääntyvät kefiirimme käymisen aikana.
Ilmoitus
Vinkkejä
Ympäristön lämpötila vaikuttaa suuresti käymisen intensiteettiin. Talvikuukausina on suositeltavaa fermentoida kefiiri lämpimämmässä ympäristössä (mutta ei suoraan auringolle tai muille voimakkaille lämmönlähteille). Esimerkiksi talon lämpimin tila, tai voimme jopa kääriä lasin huovalla. Tästä syystä rakeiden aktivointiaikaa voidaan pidentää yli viikkoon. Tässä tapauksessa sinun on vaadittava enemmän ja vaihdettava maitoa useammin ohjeen mukaan.
Kun huomaamme, että rakeet muodostavat yhden kappaleen, on suositeltavaa erottaa ne varovasti käsin pienemmiksi paloiksi; Näin vitamiinien ja kivennäisaineiden imeytyminen maidosta optimoidaan ja sen käymisaktiivisuus paranee.
Kuinka aktivoida kefir-rakeet?
- Kaada pieni määrä huoneenlämpöistä maitoa lasipurkkiin ja lisää kuivatut rakeet.
- Anna käydä 24 tuntia.
- Siivilöi rakeet ja heitä maito pois (jos rakeet ovat pieniä, saatat joutua käyttämään siivilä, joka on hienompaa kuin sisäänrakennetun siivilä).
- Pese rakeet lämpimällä vedellä ilman klooria ja toista ensimmäinen vaihe.
- Vaihda maito 24 tunnin välein, kunnes kefiiri alkaa käydä.
- Kun olet tyytyväinen kefiriin, käytä enemmän maitoa käymiseen.
Millainen maito valita, kun aktivoit Kefir-rakeita?
Maitokefirin valmistukseen voit käyttää lehmän-, vuohen-, lampaan- tai kasvipohjaista maitoa. Aktivointiin on kuitenkin suositeltavaa valita tuore tai pastöroitu täysmaito.
Kuinka kauan Kefir-rakeiden uudelleenaktivointi kestää?
Aktivointiaika riippuu siitä, kuinka kauan jyvät olivat ilman ruokaa. Maitokefiirijyvien aktivoituminen kestää yleensä 7-14 päivää.
- Kun päätät aktivoida kefirin jyvät, laita ne lämpimään maitoon. Yritä käyttää samaa maitoa, jota käytit aiemmin (lehmä, lammas, vuohi). Vaihda maito 24 tunnin välein ja pese jyvät varovasti klooraamattomalla vedellä maidon vaihdon yhteydessä. Voit lopettaa jyvien pesun kolmannen tai neljännen päivän jälkeen.
- Jatka maidon vaihtamista, kunnes jyvät aktivoituvat, jolloin ne alkavat tuottaa kefiiriä. Tämä voi tapahtua hyvin nopeasti, mutta voi joskus kestää jopa 2 viikkoa, jos jyviä on säilytetty pitkään.
Mitä tehdä, jos kefirin jyvät ovat pieniä eivätkä kasva aluksi?
Joskus, jos huomaamme, että kefirin jyvät ovat aluksi pieniä, meidän ei pidä huolestua, koska ne alkavat kasvaa, toisinaan ne ovat vain osia isommista jyvistä, jotka erottuvat. Pienissä jyvissä ei ole mitään vikaa, kunhan niistä tulee hyvää kefiiriä. Jos olet huolissasi jyvien menettämisestä, kokeile siivilöidä ne pienemmän muoviverkkosiivilän läpi (emme saa käyttää metallia kefirrakeiden kanssa), kunnes ne kasvavat.
Osto-tila
- Suositellaan nautittavaksi heti valmistuksen jälkeen.
- Laita kefirkyhmyt lasiastiaan ja lisää maitoa riittävästi - ensimmäiseen renkaaseen asti, jotta saat noin yhden annoksen, ja toiseen renkaaseen asti kaksi annosta varten.
- Ruuvaa kirkasta kantta hieman auki, jotta ilma pääsee kiertämään, mikä edistää käymistä. Anna seistä huoneenlämmössä noin 24 tuntia. Kun sisältö tihenee, olemme saaneet ensimmäisen käymisen päätökseen.
- Ensimmäisen käymisprosessin jälkeen suosittelemme poistamaan molemmat kannet ja sekoittamaan kefirin varovasti sekoittimella, jolloin se helpottaa kaatamista. Voit myös ravistaa Kefirkoa, mutta muista ensin sulkea molemmat kannet tiukasti.
- Kun olet sekoittanut kaiken hyvin, kierrä siivilä takaisin ja voit nyt tarjoilla kefirin. Siivilä on suunniteltu siten, että kefiiriä kaadetessa kyhmyt jäävät astian sisään ja erottavat ne siten nesteosasta.
Varastointiehdot
Säilytä viileässä, kuivassa paikassa.
Ainesosat
Kuivatut maitokefiirirakeet.
Todistus
SI-EKO-001
-
Tälle artikkelille ei ole vielä kysymyksiä.
Kysymykset ja vastaukset
9 kysymykset
Kysy kysymys tästä artikkelista, ja saat vastauksen suurelta Luonnonystäville tarkoitetulta yhteisöltä.
Jos et näe sitä, tarkista roskaposti, se on voinut merkitä roskapostiksi.