Glutamiini käsite
Säästä näillä paketeilla
Kuvaus
Mega Plusin glutamiinikonsepti on ravintolisä, joka helpottaa glykogeenin palautumista ja edistää proteiinisynteesiä.
Mikä on L-glutamiini?
L-glutamiini on ei-välttämätön aminohappo, joka voi syntetisoitua elimistössä muista aminohapoista, kuten valiinista, isoleusiinista tai glutamiinihaposta. Sitä pidetään kuitenkin "ehdollisena välttämättömänä aminohapona" tai puolivälttämättömänä, koska joissakin olosuhteissa (stressi, trauma, infektio, intensiivinen harjoittelu jne.) sen kulutus on suurempi kuin sen synteesi: elimistö vaatii niin paljon glutamiinia, että se on ei pysty syntetisoimaan sitä riittävässä määrin.
Glutamiinilisän edut
Glutamiini voi edistää lihasglykogeenin palautumista harjoittelujaksojen jälkeen, kun glykogeenivarat ovat vähentyneet tai loppuneet. Erilaisissa tutkimuksissa on havaittu, että glutamiinin ja glukoosipolymeerien nauttiminen edistää glykogeenin kertymistä maksaan ja lihakseen. Erityisesti havaittiin, että veren glukoositasot nousivat suuresti pelkän glutamiinin ja glukoosipolymeerin nauttimisen jälkeen.
Glutamiinilisä edistää proteiinisynteesiä ja ehkäisee lihasten hajoamista oksidatiivisen stressin tilanteissa.
Ohjeet oikeaan glutamiinilisään
- Nauti 5-10 g tyhjään mahaan ensimmäisen viikon aikana.
- Toisella ja kolmannella viikolla otetaan toinen 5-10 g:n annos 90 minuuttia harjoituksen jälkeen.
- Kolmannesta viikosta alkaen otetaan toinen 5 gramman ylimääräinen annos ennen nukkumaanmenoa.
Glutamiinia suositellaan 1 grammaa 10 painokiloa kohden. Esimerkiksi 80-kiloiselle ihmiselle kannattaa ottaa ensimmäisellä viikolla 8 grammaa glutamiinia, seuraavat 2 viikkoa 16 grammaa ja lopuksi 21 grammaa.
Päivittäistä 25 g:n saantia ei saa ylittää, koska elimistö ei pysty metaboloimaan suurempaa määrää.
Kuinka ottaa Glutamiini käsite?
5 g päivässä: liuotetaan mittalusikan sisältö lasilliseen vettä.
Varotoimet
L-glutamiinia ei pidä nauttia ennen harjoittelua, koska sitä käytettäisiin energianlähteenä. Kun olet valmis, lopeta proteiinien hajoaminen ja helpota lihasproteiinisynteesiä.
Koostumus Glutamiini käsite
Glutamiini (99,3%), makeutusaine (sukraloosi), paakkuuntumisenestoaine (piidioksidi).
-
Tälle artikkelille ei ole vielä kysymyksiä.
Kysymykset ja vastaukset
Kysy kysymys tästä artikkelista, ja saat vastauksen suurelta Luonnonystäville tarkoitetulta yhteisöltä.
Jos et näe sitä, tarkista roskaposti, se on voinut merkitä roskapostiksi.