Vehnä
Vehnä on terveellinen vilja, joka tarjoaa kasviproteiinia, vitamiineja, kivennäisaineita, foolihappoa ja muita ruokavaliollemme välttämättömiä ravintoaineita. Lisäksi se sisältää vähän rasvaa ja natriumia, joten se voi olla osa mitä tahansa terveellistä ruokavaliota missä tahansa sen eri lajikkeissa: valkoinen vehnä, speltti, leseet, bulgur, vehnänalkio...
Vehnä on terveellinen vilja, joka tarjoaa kasviproteiinia, vitamiineja, kivennäisaineita, foolihappoa ja muita ruokavaliollemme välttämättömiä ravintoaineita. Lisäksi se sisältää vähän rasvaa ja natriumia, joten se voi olla osa mitä tahansa terveellistä ruokavaliota missä tahansa sen eri lajikkeissa: valkoinen vehnä, speltti, leseet, bulgur, vehnänalkio...
Suodata mukaan
Lajittele mukaan
Vehnä on terveellinen vilja, joka tarjoaa kasviproteiinia, vitamiineja, kivennäisaineita, foolihappoa ja muita ruokavaliollemme välttämättömiä ravintoaineita. Lisäksi se sisältää vähän rasvaa ja natriumia, joten se voi olla osa mitä tahansa terveellistä ruokavaliota missä tahansa sen eri lajikkeissa: valkoinen vehnä, speltti, leseet, bulgur, vehnänalkio...
Lisäksi keliakiaa sairastaville on olemassa myös tietyntyyppisiä gluteenittomia vehnöitä, kuten tattari. Sinulla on ne kaikki Naturitas!
Vehnän päätyypit
Tunnetuin vehnälaji on tavallinen vehnä tai valkoinen vehnä, jota käytetään useimpien leipomo- ja konditoriatuotteiden valmistukseen. Siksi se tunnetaan myös leipävehnänä. Toisaalta durumvehnästä valmistetaan pastaa, jonka korkeampi gluteenipitoisuus tekee siitä kestävämmän.
Vaihtoehdot, kuten speltti, valtaavat vähitellen jalansijaa, lajike on paljon vanhempi kuin tavallinen vehnä, sulavampi ja ravintoarvoltaan korkeampi. Yhä enemmän kulutetaan myös vehnänalkiota, joka uutetaan osasta vehnänjyviä, yleensä öljyn muodossa.
Toinen vehnäjohdannainen on bulgur, joka valmistetaan keittämällä vehnänjyviä ja on erittäin energinen. Kun jauhamme vehnän jyvän ulkokuoren, saamme leseet, jotka sisältävät runsaasti kuitua ja auttavat torjumaan ummetusta.
Gluteeniton vehnä keliaakikoille
Keliakiaa tai gluteeni-intoleranssia sairastaville ihmisille on olemassa vaihtoehtoja, kuten tattari. Todellisuudessa se ei ole vilja, vaan jonkin muun kasvin kuin vehnän siemen, joka gluteenittoman lisäksi sisältää runsaasti vitamiineja ja kivennäisaineita. Tattarijauhoa käytetään leivän ja muiden leivonnaisten ja makeisten valmistukseen.
Satisfied customers
Perustuen 136 627 arvosteluun
Jos et näe sitä, tarkista roskaposti, se on voinut merkitä roskapostiksi.