Juutalainen
Pavut saapuivat Eurooppaan ja tulivat osaksi gastronomiaamme Amerikan mantereelta, erityisesti Keski- ja Etelä-Amerikasta, 1500-luvulla. Se kuuluu Fabaceae-perheeseen ja sitä pidetään samanaikaisesti vihannes- ja palkokasvina. Sitä pidetään vihanneksena, kun se on vihreä, ja palkokasvina, kun se on kuiva.
Meillä on pääasiassa kaksi lajiketta vihreitä papuja; litteät, joille on ominaista voimakkaampi maku ja ohuet ja pyöreät miedompi maku.
Pavut saapuivat Eurooppaan ja tulivat osaksi gastronomiaamme Amerikan mantereelta, erityisesti Keski- ja Etelä-Amerikasta, 1500-luvulla. Se kuuluu Fabaceae-perheeseen ja sitä pidetään samanaikaisesti vihannes- ja palkokasvina. Sitä pidetään vihanneksena, kun se on vihreä, ja palkokasvina, kun se on kuiva.
Meillä on pääasiassa kaksi lajiketta vihreitä papuja; litteät, joille on ominaista voimakkaampi maku ja ohuet ja pyöreät miedompi maku.
Suodata mukaan
Lajittele mukaan
Pavut saapuivat Eurooppaan ja tulivat osaksi gastronomiaamme Amerikan mantereelta, erityisesti Keski- ja Etelä-Amerikasta, 1500-luvulla. Se kuuluu Fabaceae-perheeseen ja sitä pidetään samanaikaisesti vihannes- ja palkokasvina. Sitä pidetään vihanneksena, kun se on vihreä, ja palkokasvina, kun se on kuiva.
Meillä on pääasiassa kaksi lajiketta vihreitä papuja; litteät, joille on ominaista voimakkaampi maku ja ohuet ja pyöreät miedompi maku.
Pavun ominaisuudet
Meillä on pääasiassa kaksi lajiketta vihreitä papuja; litteät, joille on ominaista voimakkaampi maku ja ohuet ja pyöreät miedompi maku.
Ruoka, jossa on korkea vesiprosentti (90 %) ja vähärasvainen (0,6 %), joten sillä on alhainen kaloriindeksi (35 cal/100 g).
Se sisältää hiilihydraatteja, kuitua, aminohappoja ja pienen määrän proteiinia.
Erinomainen kivennäisaineiden ja vitamiinien lähde. Ennen kaikkea se sisältää runsaasti A-, C-, K- ja B-ryhmän vitamiineja, kuten B1-, B2-, B3-, B6-, B9-vitamiineja ja kivennäisaineita, kuten molybdeenia, magnesiumia, rautaa, kaliumia, kuparia, kalsiumia ja fosforia.
Pavun edut
- Erinomainen antioksidantti, joka auttaa torjumaan vapaiden radikaalien kielteisiä vaikutuksia ja hidastamaan solujen ikääntymistä.
- Sillä on anti-inflammatorisia ominaisuuksia ja se on vastuussa immuunijärjestelmän pitämisestä optimaalisella tasolla.
- Helposti sulavat ne auttavat meitä säätelemään suoliston kauttakulkua, lievittämään ummetusta ja pitämään meidät kylläisinä.
- Edistää luiden ylläpitoa ja parantaa luun tiheyttä kypsyydessä.
- Se tukee sydän- ja verisuonijärjestelmäämme, vähentää verenpainetta ja suojaa sydäntä.
- Säätelee sokeria ja kolesterolia, hidastaa sokerin imeytymistä ruoasta ja helpottaa kolesterolin poistumista.
- Sitä pidetään luonnollisena diureettina, ja se edistää ylimääräisen nesteen poistumista kehosta. Siksi sitä suositellaan verenpainetaudin, kihdin, munuaiskivien tai virtsateiden sairauksien, kuten kystiittien, tapauksissa.
- Tärkeä ruokavaliossa raskausaikana ja jopa imetyksen aikana, koska sen ravitsemukselliset panokset edistävät sekä sairauksien ehkäisyä että sikiön kehitystä.
Satisfied customers
Perustuen 136 627 arvosteluun
Jos et näe sitä, tarkista roskaposti, se on voinut merkitä roskapostiksi.