Azuki
Azuki, jota kutsutaan myös Adzukiksi tai adukiksi, on punainen palkokasvi, joka on peräisin itämaista. Erityisesti se on kotoisin Himalajalta, vaikka sitä viljeltiin myöhemmin Kiinassa ja Japanissa, ja se on nyt soijapapujen jälkeen Japanin toiseksi kulutettu palkokasvi.
Azuki, jota kutsutaan myös Adzukiksi tai adukiksi, on punainen palkokasvi, joka on peräisin itämaista. Erityisesti se on kotoisin Himalajalta, vaikka sitä viljeltiin myöhemmin Kiinassa ja Japanissa, ja se on nyt soijapapujen jälkeen Japanin toiseksi kulutettu palkokasvi.
Suodata mukaan
Lajittele mukaan
Azuki, jota kutsutaan myös Adzukiksi tai adukiksi, on punainen palkokasvi, joka on peräisin itämaista. Erityisesti se on kotoisin Himalajalta, vaikka sitä viljeltiin myöhemmin Kiinassa ja Japanissa, ja se on nyt soijapapujen jälkeen Japanin toiseksi kulutettu palkokasvi.
Nämä palkokasvit ovat erittäin monipuolisia keittiössä, koska niitä käytetään monissa makeissa, suolaisissa, kylmissä ja kuumissa ruoissa. Azuki on erityisen makean maun vuoksi mukana monissa tyypillisten itämaisten makeisten resepteissä, taikinan ainesosana tai täytteenä. Niitä voidaan käyttää myös muhennoksissa, salaateissa, pasteereina, paistaa suosikkivihannesten kanssa jne.
Azukin ominaisuudet
- Runsaasti kasvisproteiineja, kuten muutkin palkokasvit, mutta jopa linssejä suurempi prosenttiosuus.
- Ne sisältävät kaikki välttämättömät aminohapot niiden proteiinien korkean biologisen arvon ansiosta. Niistä metioniini, lysiini ja histidiini, jälkimmäinen välttämätön lapsille.
- Tarjoaa suuren määrän kuitua.
- Niissä on laaja valikoima vitamiineja ja kivennäisaineita, kuten A-vitamiinia, E-vitamiinia ja B-ryhmän vitamiineja (paitsi B12), sekä fosforia, kaliumia, foolihappoa ja hyvä määrä rautaa.
- Ne ovat yksi parhaista saatavilla olevista kasvipohjaisen kalsiumin lähteistä sekä antioksidanteista, joita ne voivat sisältää jopa 29 erilaista tyyppiä.
Azukin edut
- Niillä on alkalisoiva ja diureettinen vaikutus, mikä parantaa munuaisten ja virtsarakon oikeaa toimintaa, taistelee asidoosia vastaan ja säätelee veren happamuutta.
- Parantaa suoliston läpikulkua ja ruuansulatusta pitäen huolta bakteerifloorasta tai mikrobiotosta.
- Ne tasapainottavat verensokeritasoja sekä kolesterolia ja parantavat verenkiertoa.
- Ne edistävät maksan myrkkyjen poistamista molybdeeniksi kutsutun mineraalin ansiosta, jota on suuria määriä.
- Se auttaa painonpudotuksessa, koska niillä on suuri kyllästysvaikutus.
- Sitä pidetään hyödyllisenä turvotusta vastaan, ja sitä käytetään ruoansulatuskanavan, sydän- ja verisuonisairauksien, tuki- ja liikuntaelimistön ja jopa ulkoisten ihon vaivojen tai sairauksien yhteydessä.
- Ne edistävät hormonaalista säätelyä fytoestrogeenien, kasviaineiden, jotka voivat toimia kuten estrogeenit elimistössä, ansiosta.
- Ne parantavat luun laatua luun terveydelle ja lujuudelle välttämättömien mineraalien ansiosta.
Satisfied customers
Perustuen 136 627 arvosteluun
Jos et näe sitä, tarkista roskaposti, se on voinut merkitä roskapostiksi.