valkoinen orzo
Säästä näillä paketeilla
Tuotearvot
-
Bio-eco
Kuvaus
Salud Vivan valkoinen Orzo on italialaista alkuperää oleva ainesosa, joka kuuluu durumvehnän mannasuurimoihin perustuvan kuivapastan kategoriaan. Jyvien tuotanto tapahtuu ekstruusiolla, jolloin massa pysyy alle 45 ºC:ssa. Tämä tehdään tyhjiössä ja alhaisella nopeudella, jotta proteiinit eivät denaturoidu.
Ilmoitus
Sen nimi tarkoittaa ohraa, latinan sanasta hordeum, mutta sen muoto on kuin litistynyt ja pitkänomainen riisinjyvä. Italiassa se on erittäin suosittu, he kutsuvat sitä "risone" ja he käyttävät sitä myös paljon muissa Välimeren maissa, kuten Kreikassa, Turkissa tai Kyproksella, siellä se tunnetaan "kritharakina". Sitä käytetään myös joissain paikoissa Lähi-idässä.
Osto-tila
On suositeltavaa kypsentää 6–8 minuuttia sekä kiehuvassa vedessä että liemessä. Ihanteellinen on jättää se al dente eikä liioitella. Mutta on toinenkin kaava, jossa se paahtaa etukäteen, kuivaa, hieman öljyä ja lisää sitten neste, suhteessa hieman yli puolet ja keitä, kunnes se on imeytynyt, kuten tekisimme esim. paella. Kuten kaikki pasta, se on muodon ja koon vuoksi hyvin monipuolinen keittojen valmistuksessa. Sitä käytetään joskus myös riisin sijasta esim. esimerkki riisipilafista.
Varastointiehdot
Säilytä viileässä, kuivassa paikassa huoneenlämmössä.
Ainesosat
Durumvehnän mannasuurimo*, vesi. * Luomuviljelystä.
Ravintosisältötaulukko
-
100 Grammaa varten
-
Lipidirasvat1.2 G
-
Tyydyttyneitä rasvahappoja0.3 G
-
Hiilihydraatit / hiilihydraatit75 G
-
Sokerit3.3 G
-
Ravintokuitu2.6 G
-
Proteiinit10.5 G
-
SuolaG
-
Energinen arvo558 Kcal
Tekniset tiedot
-
Tälle artikkelille ei ole vielä kysymyksiä.
Kysymykset ja vastaukset
Kysy kysymys tästä artikkelista, ja saat vastauksen suurelta Luonnonystäville tarkoitetulta yhteisöltä.
Jos et näe sitä, tarkista roskaposti, se on voinut merkitä roskapostiksi.